Hypnocoaching

Hypnocoaching gebruikt hypnose om je persoonlijke, professionele of sportieve doelen scherp te stellen, de hindernissen die je daarbij ervaart uit de weg te ruimen en je succes en prestaties te verbeteren.

Hypnocoaching helpt je bij het creëren van de juiste mindset om je doel te bereiken. Die mindset bestaat uit 3 belangrijke aspecten:

  • Je doel in beeld brengen en scherp stellen
  • Obstakels en hindernissen uit de weg ruimen
  • Je prestaties optimaliseren.

Je doel in beeld brengen

Elke oogst begint met een zaadje, elke realisatie met een idee en elke vervulling met een droom. Het zaadje, je idee of je droom heb je waarschijnlijk al, dat is misschien ook de reden waarom je deze pagina nu aan het lezen bent. Maar soms zijn je dromen of ideeën eerder ruim of vaag; je wil bijvoorbeeld mensen helpen, of je wil over genoeg geld beschikken, of je wil over meer tijd beschikken, je wil iets doen met dieren, of met hout.

Je doel scherp stellen

Om je doel te bereiken is het belangrijk om dat doel zo scherp mogelijk in beeld te brengen. Wil je over een jaar een marathon lopen binnen een bepaalde tijd? Een bepaalde functie bezetten op je werk? Of een omzetcijfer halen voor je zaak? Een muziekstuk in je vingers hebben? Hoe scherper je doel, hoe gerichter je er naartoe kan werken. De visualisatie van het resultaat is de belangrijkste stap in de realisatie ervan.

Hypnose brengt je in een staat van gerichte focus en concentratie. In deze toestand is het makkelijker om de ruis in je hoofd weg te filteren en je doel scherp in beeld te brengen.

Obstakels en hindernissen uit de weg ruimen

Wat staat er nog tussen jou en je doel? Wat weerhoud je ervan om dat doel te bereiken. Welke risico’s loop je en hoe moet je die inschatten? Misschien ben je er al toe gekomen om over deze aspecten na te denken en ze op papier te zetten. Dat kan, je kan het allemaal proberen te overdenken en beredeneren. Maar je kan ook je onderbewuste raadplegen. Je kan kijken of er nog persoonlijke hindernissen bestaan die jou ervan weerhouden om je volle potentieel te bereiken. Misschien vind je jezelf niet goed genoeg om veel geld te verdienen, of om te doen wat je graag doet. Misschien geloof je dat je het niet kan? Misschien moet je eerst nog iets persoonlijks verwerken of jezelf los maken van bepaalde verleidingen of negatieve gedachten.

Via hypnose kunnen we die reële obstakels en hindernissen in beeld brengen en aanpakken zodat je vrij naar je doel kan toewerken.

Je prestaties optimaliseren

Wat heb je nog nodig om je doel te bereiken. Focus en concentratie? Innerlijke rust en zelfvertrouwen? Zin voor actie en ondernemen? Alles wat je in je hebt om je doel te bereiken kan je met hypnose ook aanscherpen en activeren.