Hypnose om te stoppen met roken

Hypnose is waarschijnlijk de meest succesvolle methode om nagenoeg moeiteloos te stoppen met roken en van je nicotineverslaving af te geraken. Onder hypnose corrigeren we je onderbewustzijn zodat je – onmiddellijk en zonder vervelende bijwerkingen – weer een niet-roker bent.

De behandeling gebeurt in 2 sessies. Tijdens de eerste sessie bekijken we je rookgedrag en je motivatie om te stoppen en corrigeren we je bewustzijn zodat je weer een niet-roker bent. In de tweede sessie verankeren en verdiepen we deze nieuwe staat van niet-roker.

Hardnekkige verslaving

Stoppen met roken is bijzonder moeilijk. Heel je leven draait rond je sigaret; ze hoort bij de leuke en gezellige momenten, maar evengoed op lastige en moeilijke momenten. Het is een beloning als het goed gaat en een troost als het moeilijker gaat. Je onderbewuste vertelt je dus voortdurend dat je dat sigaretje wel verdiend hebt.

Daarnaast voel je het effect van de nicotine ook in je lichaam. Zonder sigaret ben je snel prikkelbaar en voel je je opgedraaid. Zo gauw je de eerste trek weer neemt, voel je je onmiddellijk weer kalmer. Ook je lichaam vraagt je dus voortdurend om die volgende sigaret weer op te steken.

Verschillende ontwenningsverschijnselen maken het extra moeilijk om te stoppen. Je ervaart een sterk gevoel van gemis. Je bent prikkelbaar of humeurig, wat ook een effect heeft op je onmiddellijke omgeving. En vaak gaat stoppen met roken ook gepaard met gewichtstoename.

Stoppen met roken zonder vervelende bijwerkingen

Het grote voordeel van stoppen met roken onder hypnose, is dat je zowel bewust als onderbewust een niet-roker wordt. Dat maakt dat er geen vervelende bijwerkingen zijn.

De hardnekkige associaties die zowel je lichaam als je geest hebben met de sigaret en nicotine worden doorgeknipt en vervangen door nieuwe associaties. Je bent dan weer vrij en een niet-roker.

Gerelateerde links