Chronische rugpijn

Waarom wou je hypnose- of regressietherapie?
Ik had al wat positieve ervaring met hypnose om beter te kunnen slapen en ik wou kijken wat er nog meer mogelijk was. Regressie was mij onbekend. Ik leef sinds mijn tienertijd met chronische rugpijn en kreeg in de loop der jaren steeds meer fysieke klachten. Mentaal zat ik er al een aantal jaar volledig door.

Hoe was de ervaring voor jou?
Ik heb meerdere sessies gehad omdat er zoveel speelde in mijn leven en ik niet 1 duidelijk afgelijnde hulpvraag of probleem had. Francis luisterde naar mijn verhaal en door de juiste vragen te stellen kon hij zien waar er emotionele pijn zat.

Zo zijn we in een sessie bijvoorbeeld teruggegaan naar mijn tienertijd waarbij ik een korset/brace moest dragen om de scheefgroei van mijn ruggengraat tegen te gaan. Een aantal pijnlijke herinneringen in het ziekenhuis na een rugoperatie die ik rond mijn 18de onderging kwamen ook naar boven. Ik herbeleefde het verdriet, de schaamte en de vernedering van toen. Fysiek begon mijn lichaam wat schokkende bewegingen te maken alsof het zich aan het bevrijden was uit het korset van toen. Dit voelde zeer vreemd maar Francis heeft mij hier op een zachte manier laten doorgaan.

In een andere sessie ging ik verder terug in de tijd, tot in de buik van mijn mama waarbij het voelde alsof iets mijn nek of keel afklemde. Ik zag ook beelden uit een ouder leven waarin ik dit gevoel herkende en waaruit bleek dat de doodsoorzaak hier wat mee te maken had.

Je blijft je er steeds van bewust dat hetgeen zich afspeelt een soort afgezwakte herbeleving is van het verleden en dat je nu op een veilige plaats bent met Francis aan je zijde. Daarna werd mijn beleving van de gebeurtenissen geneutraliseerd in het onderbewustzijn wat soms grappige beelden opleverde maar vooral aanvoelde als een enorme opluchting en bevrijding.

De beelden, herinneringen en emoties kwamen vanzelf naar boven. Er wordt niets geforceerd of je wordt niet in een bepaalde richting geduwd. Francis begeleidt, ondersteunt en stelt de juiste vragen om tot de kern van het probleem te komen. Hij neemt zijn tijd en (ver)oordeelt niet waardoor er onmiddellijk vertrouwen was om me open te stellen.

Wat heeft het je gebracht?
Fysiek had ik onmiddellijk resultaat. De volgende dagen merkte ik dat de constante spierspanning in mijn lichaam waarover ik geen controle meer had sinds mijn rugoperaties enorm gedaald was. Niet voor even zoals na de kinesist maar blijvend. De vreemde bewegingen van mijn lichaam tijdens de sessie bleken letterlijk mijn bevrijding geweest te zijn. Ook aan mijn nek merkte ik een verandering. Toen ik achteromkeek merkte ik ineens dat mijn nek zich veel verder kon draaien. Daarvoor had ik maar een beperkte beweeglijkheid in mijn nek.

De dagen en weken na deze sessies kwamen er steeds meer inzichten en verbanden naar boven over mezelf en mijn emoties, mijn gedachten en waarom ik in bepaalde situaties reageer zoals ik reageer. Dit is echt zo verhelderend geweest. Je kan pas dingen gaan veranderen als je je er bewust van bent. Ik had nooit gedacht dat de gebeurtenissen van toen (nu 25 jaar geleden) nog zoveel invloed zouden hebben op mijn leven vandaag, op mijn zelfbeeld. Het mooie van regressietherapie vind ik dat je zelf het grote werk doet, zelf tot de inzichten en oplossingen komt en dat geeft dan weer zelfvertrouwen.

In welke mate voel je je geholpen door de therapie? (0 = niet / 10 = helemaal)
10

Zou je deze behandeling aanraden aan mensen in je omgeving?
Ja