Levenslust, zelfvertrouwen en zelfliefde

Waarom wou je hypnose- of regressietherapie?
Levenslust, zelfvertrouwen, mijn ‘zelf’ terugvinden, angsten overwinnen, zelfliefde.

Hoe was de ervaring voor jou?
Zeer intens, heftig, ontwapenend, helend en vooral bevrijdend. Veel diepgaander dan eender welke therapie die ik al gehad heb. Zonder oordeel of vooroordeel mijn verhaal kunnen doen, écht gehoord worden is de start van de therapie. Ik voelde mij erkend, respectvol behandeld met begrip voor mij als mens.

Vanuit mijn eigen verhaal werd ik op een zachte manier begeleid door de trauma’s, de kern van mijn pijn die diep opgesloten zat in mezelf en begon in mijn kindertijd. Francis heeft op een zachte, niet-aflatende manier de angel eruit gehaald.

Wat heeft het je gebracht?
Door mijn totaal gebrek aan zelfvertrouwen, zelfafwijzing en een diep gewortelde angst, raakte ik steeds verder verwijderd van mijn ‘zelf’. Er was altijd een diep en onverklaarbaar verdriet aanwezig dat ik niet kon plaatsen. Ondanks veel moed en doorzettingsvermogen en wisselend succes met andere therapieën voelde ik mij telkens opnieuw onderuit glijden. Omdat ik zeer sterk geloof in de kracht van het onderbewuste, besloot ik om het met hypnose te proberen.

De helpende hand die ik zocht om mij uit het moeras te trekken heb ik bij Francis gevonden. De sessies gaven me een helder inzicht over hoe het verleden mijn dagelijks functioneren saboteerde. Door onder hypnose mijn eerste levensjaren te herbeleven besef ik waar mijn pijn en angst vandaan komen. Het verbaast me hoeveel pijnlijke situaties ik verdrongen heb als kind om te overleven, hoeveel stukjes van mijn ‘zelf’ in mijn eerste levensjaren al zijn afgebrokkeld. Hierdoor voelde ik mij waardeloos, het was alsof ik geen bestaansrecht had en dat ik nooit goed genoeg was als mezelf. Het verleden heeft wel degelijk invloed op de persoon die je uiteindelijk wordt, veel meer dan ik kon beseffen.

Onder hypnose heb ik ontdekt wat me kwetsbaar maakt en besef ik wat de oorzaak is dat ik mij soms letterlijk terug dat gekwetste kind voelde dat zo onrechtvaardig behandeld werd. Dat ik als kind moest zwijgen en alles over mij moest laten gaan zonder gehoord te worden en dat ik dat ben blijven doen als volwassene. Belangrijk is dat het tijdens de sessie ook opgelost wordt en dat je al wat niet bij jou hoort kan achterlaten om de persoon te worden die je werkelijk bent. Het helpt me de plaats in de wereld waar ik recht op heb terug in te nemen en mezelf te aanvaarden.

Het was voor een overwinning om mij veilig te voelen en mijzelf kwetsbaar te durven opstellen. De wonden uit het verleden helen langzaam maar zeker, ik durf mezelf terug te omarmen, krijg weer zin in het leven en voel hoe mijn innerlijke kracht terug begint te stromen. Als je zelf volledig achter het proces staat en je realistisch blijft in je verwachting kom je in een groeiproces waar je met zachte hand in begeleid wordt. Dit is het moedigste en liefdevolste naar mezelf toe wat ik ooit gedaan heb. Dankzij de geduldige aanpak en hulp van Francis is dit het mooiste geschenk dat ik mezelf kon geven!

In welke mate voel je je geholpen door de therapie? (0 = niet / 10 = helemaal)
10

Zou je deze behandeling aanraden aan mensen in je omgeving?
Ja