Wie ben ik

Francis Goethals - Regressietherapie • HypnotherapieIk ben Francis Goethals, ik ben 49 jaar oud en woon samen met mijn partner Wendy in Sint-Amandsberg bij Gent.

In 2014 ben ik afgestudeerd als ‘Transpersoonlijk Regressietherapeut’ aan het Tasso-Instituut in Nederland. Deze driejarige opleiding vormt de basis van mijn therapeutische visie en werkwijze.

Deze visie wordt aanhoudend verdiept, verrijkt en uitgedaagd met aanvullende opleidingen, workshops en gespecialiseerde literatuur.

Recent ben ik ook afgestudeerd als ‘Psychosociaal en lichaamsgericht hypnotherapeut’ aan het Hypenzo-Instituut in Eindhoven, Nederland. Dit is een vierjarige professionele beroepsopleiding die verschillende therapeutische stromingen integreert met trance- en hypnose.

Opleidingen

Regressietherapie en Transpersoonlijke Coaching

Tasso Instituut, 2009 – 2014

De driejarige beroepsopleiding tot ‘Transpersoonlijk Regressietherapeut’ aan het Tasso-instituut, onder leiding van auteur Hans W. Ten Dam en zijn collega’s, is erkend door de Nederlandse beroepsvereniging  NVRT en de Europese beroepsvereniging EARTH voor regressietherapie.

Naast de vele lesdagen, examens en talloze oefen- en supervisie-sessies ga je als student zelf ook gedurende twee jaar in therapie. In het laatste jaar begeleid je ook jongere studenten in hun therapeutisch proces. Je studeert af op een proefschrift.

Tasso is als instelling geregistreerd bij CRKBO, het Nederlandse register voor aanbieders van kort beroepsonderwijs. De opleiding bedraagt 73,5 Studiepunten ECTS.

Therapeutische Hypnose en hypnotherapie

Hypenzo Instituut, 2019 – 2023

Afgelopen jaar voltooide ik de vierjarige beroepsopleiding  Hypnotherapie aan het HypenZo-instituut in Eindhoven. Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlandse beroepsvereniging NBVH.

HypenZo is als instelling geregistreerd bij CRKBO, het Nederlandse register voor aanbieders van kort beroepsonderwijs.

Psychosociale basiskennis

Beide opleidingen omvatten eveneens de opleiding psychosociale en medische basiskennis, farmacologie en psychopathologie en zijn in Nederland erkend voor (gedeeltelijke) terugbetaling door de zorgverzekeraars.

Bijkomende opleidingen

Vrijwaring

Resultaten verschillen van persoon tot persoon. Ik garandeer de beste service met de informatie waarover ik beschik en het gebruik van de gepaste technieken. Hypnose and hypnotherapie zijn niet bedoeld om medische klachten te diagnosticeren of te behandelen. Het is bedoeld om informatie, educatie en inzicht te bekomen om je leven naar best vermogen in te richten en jezelf effectiever te kunnen helpen.

Ik ben geen psycholoog. Ik behandel geen medische klachten, ik stel geen diagnoses en schrijf niets voor. Hypnotherapie en regressietherapie zijn geen alternatief voor geneeskunde of psychiatrie en komen niet in aanmerking voor terugbetaling door het ziekenfonds.

Ik werk met met individuele jongvolwassenen en volwassenen. Ik werk niet met cliënten met een persoonlijkheidsproblematiek, schizofrenie of andere psychotische klachten, ernstige autisme of bipolaire stoornis.